Hunter Clinic

Hunter

Grundtanken

En ride stil der har stor fokus på hestevelfærd, hvor equipagen udføre opgaven så ubesværet og naturligt som muligt.


Målet er en flydende, rytmisk gennem ridning af springbanen med en harmonisk opfyldelse af de stillede opgaver og en velplejet fremtoning af rytter og hest. Equipagen skal gennem ride en venlig bane med enkle linjer. Rytteren sidder let og smidigt, med bagdelen så tæt på sadlen som muligt alt efter situationen, og skal have en følsom og diskret effekt på hesten. Hesten skal være afslappet, bevæge sig let med god balance, selvbærende og springe sikkert uden større anstrengelser og med god rygaktion. Også meget vigtigt er helhedsindtrykket inklusive hestens opførsel, udtryk og dens afbalancerede temperament.



Hvordan bliver du som rytter bedømt i Hunter

Lidt om Hunter banerne

Link til Facebook side om Hunter: https://www.facebook.com/groups/967697415261673


Næste Hunter Clinic

Søndag d 23.Marts Horsens Sportsrideklub

Næste Hunter klasse i D10 er i Horsens Sportsrideklub d 23. Marts 2025 ...

https://rideforbund.dk/go/staevnekalender/staevnekalender/vis-staevne?EventId=Prop00052786


Søndag d. 26 Marts Sdr Hygum Rideklub D9

Næste Hunter Clinic i D9 i Sdr, Hygum Rideklub d 26 April https://rideforbund.dk/.../staevnekalender/vis-staevne...


Lørdag d 4. Maj 2025 Tørring _Uldum Rideklub..

Næste Hunter klasse i D10 er i Tørring-Uldum Rideklub den 4. Maj 2025 ... https://rideforbund.dk/.../staevnekalender/vis-staevne...


Lørdag d. 1 Marts 2025 Fredericia Sportsrideklub

Den kommende Clinic i Fredericia Rideklub er lørdag d. 1 Marts. , Kristian Skovrider er stildommer og vil stå nede på banen med mikrofon på , der vil være ..

Alle er velkomne til at komme og kigge, info fra DRF GO og Equipe kommer snarest


Tirsdag d. 11. Februar 2025 Scandinavia Jumping Tour Odense Kongres Center

https://rideforbund.dk/go/staevnekalender/staevnekalender/vis-staevne?EventId=Prop00052821&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR1-E1VxIUKcrdkLe5PPLiQ4zZ_VzNqrUn7V89rAR01NhbMESsYCBW5QUGg_aem_C55ttJ49ybdJLMV3ryv-HQ


Lørdag d. 26 Oktober 2024.

Den kommende Clinic i Fredericia Rideklub er på lørdag d. 26 Okt. , klassen kommer til at ligge før LC. Kristian Skovrider er stildommer og vil stå nede på banen med mikrofon på , der vil være ca 15 ryttere i klassen..

Alle er velkomne til at komme og kigge.

Facebook

https://www.facebook.com/share/p/onMzPvMC2mqZGxaB/

Equipe

https://online.equipe.com/startlists/1024098


Søndag d 8 December 2024 i Esbjerg og Omegns Rideklub

Den kommende Clinic i EOR Esbjerg og omegns Rideklub er søndag d 8 December . Kristian Skovrider er stildommer og vil stå nede på banen med mikrofon på , der vil være ca 15 ryttere i klassen, har du evnt lyst til at være med kontakt Glenn R Nielsen eller Lone Nielsen på tlf 22336780 eller mail lone.h.nielsen@mail.dk

Alle er velkomne til at komme og kigge.

https://rideforbund.dk/go/staevnekalender/staevnekalender/vis-staevne?EventId=Prop00052097

https://www.facebook.com/groups/318720198184029/permalink/8889479514441345/


Søndag d 29. December 2024 i Horsens Rideklub

https://rideforbund.dk/go/staevnekalender/staevnekalender/vis-staevne?EventId=Prop00051375


Lørdag d 4. Januar 2025 i Vejle Rideklub

https://online.equipe.com/startlists/1041228


VIGTIG INFO TIL KLUBBERNE

Hvis din klub vil afholde Hunter klasser, behøver i kun 1 dommer, nemlig stildommeren, man anvender ikke tid i Hunter klasser..  Indtil Hunter Klassen kommer som en metode anvendes S4 og beskrivelsen herfor, dog uden tid… Kontakt Kristian Skovrider hvis i er i tvivl om noget omkring klasse afvikling..

Nedenstående skema er det nyeste Hunter bedømmelses skema opdateret d. 14. Februar 2025

Information Hunter klasse spring


Oprindelsen

England og Irland forbinder man helt andre ting med navnet Hunter. Men de amerikanske Hunter ryttere opstod også ud af Jagt ridning med hunde. Kravet til Jagtrytterne som ofte red fuldblods heste var at overleve jagten ved godt helbred. Hesten skulle være afbalanceret i sit temperament, tilpasse sig tempoet i flokken.


En Hunter-klassen er en type spring konkurrence, hvor der lægges vægt på rytterens sæde og indflydelse samt hestens "redelighed" og måde at spring på og equipagens helhedsindtryk. Der springes på en let bane med enkle linjer og indbydende forhindringer. Der gives stil karakter med fradrag for evnt fejl på banen Hunter-klassen bør om muligt foregå ved gode regionale/lokale stævner i hyggelige rammer, med deltagervenligt og en hyggelig atmosfære.


Banen:

✓ Forhindringerne skal placeres på langsiderne og på diagonalerne, så der er plads nok til lige og korrekt ridning.

✓ Distancerne (udelukkende normale distancer) skal gennemføres i det angivne antal galopspring.

✓ Der skal være mindst to, gerne flere, volte skift.

✓ Mindst én dobbeltkombination skal være tilgængelig (undtagelse: 90 cm og lavere)

✓ De enkelte forhindringer skal bygges til at være indbydende.

✓ Hver forhindring skal have en basislinje (f.eks. opsprings bom).

✓ Der er ingen "tilladt tid", men det konsekvente og flydende tempo er et vigtigt evalueringskriterium.



Evaluering:

Rytterens sæde og indflydelse: Det, der ønskes, er et let sæde, der naturligt følger hestens bevægelse, på en måde så rytteren kan tilpasse sit sæde til hestens skiftende retning og bevægelse. Ridningen mellem hver forhindring er flydende og rytmisk, rytteren skal være særligt velafbalanceret og kunne følge hestens bevægelser i de forskellige faser, før, over og efter springet, som skal rides nænsomt med diskret indvirkning i et let sæde. Derudover bedømmes tilridningen til forhindringerne den rytmiske ridning samt antal galopspring på de relaterede afstande samt vendinger, overgange og håndens indvirkning.


"Ridning" og spring af hesten:

Det ønskes en hest, der går let og sikkert på hjælperne, galopperer løst og jævnt og springer sikkert og ubesværet. Hesten skal rides på en sådan måde, at den kan galopere jævnt rytmisk og afbalanceret på hele banen. Der skal især lægges vægt på det grundlæggende tempo (hastighed, ensartethed), og hestens reaktion på indvirkning fra rytteren hvor der primære lægges vægt på den umiddelbare, villige reaktion, dvs. "gennem halsen" med konstant modvillighed er værre end "ikke på tøjlerne", men "på hjælpemidlerne". Målet er at overvinde forhindringerne villigt, flydende og opmærksomt med en afslappet ryg og en indsats, der passer til forhindringens højde.


Helhedsindtryk:

Det vigtigste kriterium for helhedsindtrykket er harmonisk udførelse af de stillede opgaver under hensyntagen til rytters og hests pasform og samspil. Rytterens og hestens udseende tages også med i vurderingen.


Equipagen bedømmes efter følgende:

Equvipagen starter med 70 point, hvorefter resultatet for punkterne tilføjes/fratrækkes samt evt. fejl på banen fratrækkes.

Ved ligeplacering er der omspringning på de første 6 forhindringer. Der er ikke et særskilt bedømmelses skema, men man får direkte karakter


+3 Gives for den særdeles tilfredsstillende præstation.

+2 Gives for den yderst tilfredsstillende præstation.

+1 Gives for den meget tilfredsstillende præstation.

0 Gives for den tilfredsstillende præstation.

-1 Gives for den jævnt tilfredsstillende præstation

-2 Gives for den mindre tilfredsstillende præstation

-3 Gives for den ikke tilfredsstillende præstation


Der giver plus point for særlig indsats.


Den perfekte ridt er et ridt der starter med at hilse på dommeren. Equipagen rider banen i fuld balance, med lige lange galopspring, rider de relaterede afstande, rider korrekt ridevej, der rides med lethed i samarbejde med hesten.


Hesten/Ponyen

Præsenteres groomet. Dette indebærer hesten er velsoigneret og har flettet man, halen er klippet til eller flettet, dog kun til halerodens slutningen. - Hesten skal bære sadel og trense med bid, dog ingen skarpe bid.


Udstyret

Pudset og i neutrale farver -Vi ser gerne at hesten præsenteres i så lidt udstyr som muligt gerne uden gamacher, fortøj mm.


Rytteren

Lyse ride bukser og stævnebluse med krave i neutral farve -stævnejakke, støvler/legging og hjelm i mørk neutral farve. Rytterens hår bør være sat op -rytteren må bære , pisk max 75 cm. og almindelige ikke skarpe sporer længde jf DRFs reglement for springning, og ponyryttere skal bære sikkerhedsvest.



Rytteren får udleveret ovenstående kritik.