Hunter

Hej Alle 

Som et forsøg på at få gang i en fødekæde i ridesporten, har vi sat gang i Hunter ridning - tanken og håbet er at vi kan lave noget springning for den store gruppe som ikke rigtig tør springe nogen særlig højde og især at lave noget springning der har Focus på hvordan man rider og få det lært ordentligt fra bunden, og håbet er at få rytterne til at ride noget undervisning..

Om det skal blive til den ene eller den anden form for Hunter/stilspring er til åben debat blandt alle professionelle. Distrikt 10 og Distrikt 9  står bag støtten til at afvikle Clinics her hen over vinteren hos de klubber der kan rumme det, og helst under et allerede eksisterende stævne, men alle muligheder er åbne


Søndag d 8 December

Den kommende Clinic i EOR Esbjerg og omegns Rideklub er søndag d 8 December . Kristian Skovrider er stildommer og vil stå nede på banen med mikrofon på , der vil være ca 15 ryttere i klassen, har du evnt lyst til at være med kontakt Glenn R Nielsen eller Lone Nielsen på tlf 22336780 eller mail lone.h.nielsen@mail.dk

Alle er velkomne til at komme og kigge.

https://rideforbund.dk/go/staevnekalender/staevnekalender/vis-staevne?EventId=Prop00052097


Lørdag d. 26 Oktober.

Den kommende Clinic i Fredericia Rideklub er på lørdag d. 26 Okt. , klassen kommer til at ligge før LC. Kristian Skovrider er stildommer og vil stå nede på banen med mikrofon på , der vil være ca 15 ryttere i klassen..

Alle er velkomne til at komme og kigge.


Facebook

https://www.facebook.com/share/p/onMzPvMC2mqZGxaB/


Equipe

https://online.equipe.com/startlists/1024098



 Information 2024 Hunter klasse spring


1. Oprindelsen

Amerikanske Hunter er stort set ukendte i Europa – i England og Irland forbinder man helt andre ting med navnet Hunter. Men de amerikanske Hunter ryttere opstod også ud af Jagt ridning med hunde. Kravet til Jagtrytterne som ofte red fuldblods heste var at overleve jagten ved godt helbred. Hesten skulle være afbalanceret i sit temperament, t ilpasse sig tempoet i flokken.


2. Grundtanken

Målet er en flydende, rytmisk gennem ridning af springbanen med en harmonisk opfyldelse af de stillede opgaver og en velplejet fremtoning af rytter og hest. Equipagen skal gennem ride en venlig bane med enkle linjer. Rytteren sidder let og smidigt, med bagdelen så tæt på sadlen som muligt alt efter situationen, og skal have en følsom og diskret effekt på hesten. Ydermere skal equipagen udføre opgaven så ubesværet og naturligt som muligt. Hesten skal være afslappet, bevæge sig let med god balance, selvbærende og springe sikkert uden større anstrengelser og med god rygaktion. Også meget vigtigt er helhedsindtrykket inklusive hestens opførsel, udtryk og dens afbalancerede temperament.


3.

Information om Hunter klassen En Hunter-klassen er en type spring konkurrence, hvor der lægges vægt på rytterens sæde og indflydelse samt hestens "redelighed" og måde at spring på og equipagens helhedsindtryk. Der springes på en let bane med enkle linjer og indbydende forhindringer. Der gives stil karakter med fradrag for evnt fejl på banen Hunter-klassen bør om muligt foregå ved gode regionale/lokale stævner i hyggelige rammer, med deltagervenlig t iming og en hyggelig atmosfære.


4.

Kurset Tjeklisteopgaver for opsætning af kurset:

✓ Forhindringerne skal placeres på langsiderne og på diagonalerne, så der er plads nok til lige og korrekt ridning.

✓ Distancerne (udelukkende normale distancer) skal gennemføres i det angivne antal galopspring.

✓ Der skal være mindst to, gerne flere, håndskift.

✓ Mindst én dobbeltkombination skal være tilgængelig (undtagelse: 90 cm og lavere)

✓ De enkelte forhindringer skal bygges til at være indbydende.

✓ Hver forhindring skal have en basislinje (f.eks. opsprings bom).

✓ Der er ingen "tilladt tid", men det konsekvente og flydende tempo er et vigtigt evalueringskriterium.


5.

Vurderingen

Bedømmelsen gennemføres i en samlet karakter fra 0 til 10 med en supplerende mundtlig kommentar fra dommerne eller en kort skriftlig kritik. Det begynder med rytterens hilsen og slutter med, at rytteren forlader banen i skridt for lange tøjler. Målet er at skabe et harmonisk helhedsindtryk af rytter og hest, samtidig med at man naturligt løser opgaven.


6.

Evaluering:

Rytterens sæde og indflydelse: Det, der ønskes, er et let sæde, der naturligt følger hestens bevægelse, på en måde så rytteren kan tilpasse sit sæde til hestens skiftende retning og bevægelse. Ridningen mellem hver forhindring er f lydende og rytmisk, rytteren skal være særligt velafbalanceret og kunne følge hestens bevægelser i de forskellige faser, før, over og efter springet, som skal rides nænsomt med diskret indvirkning i et let sæde. Derudover bedømmes t ilridningen til forhindringerne den rytmiske ridning samt antal galopspring på de relaterede afstande samt vendinger, overgange og håndens indvirkning.


7.

"Ridning" og spring af hesten:

Det ønskes en hest, der går let og sikkert på hjælperne, galopperer løst og jævnt og springer sikkert og ubesværet. Hesten skal rides på en sådan måde, at den kan galopere jævnt rytmisk og afbalanceret på hele banen. Der skal især lægges vægt på det grundlæggende tempo (hastighed, ensartethed), og hestens reaktion på indvirkning fra rytteren hvor der primære lægges vægt på den umiddelbare, villige reaktion, dvs. "gennem halsen" med konstant modvillighed er værre end "ikke på tøjlerne", men "på hjælpemidlerne". Målet er at overvinde forhindringerne villigt, flydende og opmærksomt med en afslappet ryg og en indsats, der passer til forhindringens højde.


8.

Helhedsindtryk:

Det vigtigste kriterium for helhedsindtrykket er harmonisk udførelse af de stillede opgaver under hensyntagen til rytters og hests pasform og samspil. Rytterens og hestens udseende tages også med i vurderingen.



Fradrag

Forhindringsfejl 0,5 s

trafpoint hver

1. stop 0,5 strafpoint

2. stop elimineret

Deltagerens fald elimineret


Egum Rideklub kåret til Årets Klub

Egum Rideklub modtog i weekenden Dansk Ride Forbunds pris Årets Klub 2021. Egum fik prisen, fordi klubben formåede at udvikle sig og se muligheder i en tid, der var præget af restriktioner og svære vilkår for foreningsidrætten.


https://rideforbund.dk/nyheder-2022/marts/egum-rideklub-k%C3%A5ret-til-%C3%A5rets-klub